Hoeveel kost Notion

Een van de redenen waarom Notion zo populair is, is omdat het platform volledig gratis te gebruiken is! En dan gaat het niet om een proefversie waar je eigenlijk niets mee kan, maar wel om een volwaardige versie van Notion waarmee je een onbeperkt aantal pagina’s kan aanmaken.

In de meeste gevallen heb je voldoende met deze gratis versie, maar als je extra functionaliteiten wil of als je toch tegen de limieten aanloopt, dan kan je upgraden naar de Plus versie die op dit moment 7.50 EUR per maand kost.

Waar zit precies het verschil? Een van de voornaamste redenen om te upgraden naar de Plus-versie, is de verhoogde limiet voor bestandsuploads. Als je Notion gebruikt voor het uploaden van grote afbeeldingen, dan zal je ongetwijfeld ooit de melding krijgen dat je bestand niet kan worden geüpload omdat het groter is dan 5MB. Ofwel zal je dus je bestand eerst kleiner moeten maken alvorens je het uploadt naar Notion, ofwel betaal je voor Notion en dan heb je geen limiet meer op de bestandsgrootte.

De andere voordelen van een betalend lidmaatschap zijn vooral gericht op geavanceerde mogelijkheden, het gaat dan bijvoorbeeld om gesynchroniseerde databases, ingewikkelde formules en de mogelijkheid om de domeinnaam te wijzigen wanneer je een Notion pagina publiceert op het internet. Ze hebben absoluut hun meerwaarde, maar in deze fase van de Notion cursus hebben we meer dan voldoende met de gratis versie.