Belfius Centrum-West

Belfius Centrum-West CommV is meer dan enkel een verzameling van kantoren. Belfius Centrum-West gaat over mensen. Met een nieuwe website wou de CommV trots hun mensen voorstellen aan zijn klanten en interactie tussen klant en medewerker stimuleren.

Projectomschrijving

Klant

Belfius Centrum-West

De oplossing

WordPress
Maatwerk
Hosting

Wij hebben op de kunde en kennis van Thibault beroep gedaan omwille van de goede recensies die we alleen maar kunnen beamen. Er werd geluisterd naar onze wensen en hiermee ten volle rekening gehouden. Er werd bijgestuurd aan onze vragen om het resultaat nog mooier en doeltreffender te maken. Ook nadien kunnen we nog steeds terecht bij Thibault voor alle vragen en om verdere wijzigingen te laten doorvoeren.

Tom VromanBelfius

De uitdaging

De uitdaging was om een volledig op maat gemaakte website te creëren die de kenmerkende persoonlijkheid van de CommV uitstraalt. Elke pagina moest een eerbetoon worden aan de kracht van de CommV: de mensen. Bovendien moest met een nieuwe website interactie tussen medewerker en klant gestimuleerd worden en zo eenvoudig mogelijk verlopen.

Vanwege de dynamiek van de CommV was flexibiliteit en eenvoudig beheer van de website een belangrijk oogmerk. Zaken zoals medewerkers toevoegen, openingsuren wijzigen en nieuwsberichten publiceren moest zo eenvoudig mogelijk kunnen gebeuren.

De oplossing

Via gerichte gesprekken tackelden we alle onduidelijkheden en konden we volledig op dezelfde golflengte komen. Met de wensen van de klant als streefdoel dacht ik na over de informatiearchitectuur die ik uiteindelijk concretiseerde in schetsen.

De schetsen werden omgezet naar concrete grafische voorstellingen die de look & feel van de website voorstellen. Na een paar revisieronden werd het design uiteindelijk vertaald in code. De nieuwe website was geboren.

Consistente huisstijl

De huisstijl van Belfius Centrum-West werd naadloos verwerkt in de website en vormt zo een ideaal verlengstuk op de branding. Navigeren door de website voelt als navigeren door een digitale folder van de CommV.

Beheer zonder meer

Het standaard WordPress dashboard werd uitgebreid met extra categorieën en werd gestript van alle overbodige instellingen. Zo kan iedereen de website eenvoudig beheren zonder weet te hebben van de technische configuratie.