Lobster

Met een onstilbare honger naar een betere website, kwam Lobster naar mij om een nieuwe website te laten ontwikkelen voor hun kwaliteitsrestaurant.

Projectomschrijving

Klant

Lobster

De oplossing

Design
Development
WordPress

De uitdaging

Uit een analyse van de oude website, bleken alvast enkele pijnpunten: de navigatie was slecht doordacht, het design was verouderd, de website was niet gebruiksvriendelijk en moedigde bovendien ook geen actie van de bezoeker aan.

Ik kreeg de taak om de gedateerde en primitieve website te vervangen door een indrukwekkende website met oog voor detail. Nieuwe klanten moeten er eenvoudig alle informatie vinden over het restaurant, terwijl trouwe klanten op de website terecht kunnen voor het plaatsen van een reservatie. Bovenal moest het stijlvolle uiterlijk van Lobster worden doorgetrokken naar de website, zodat bezoekers meteen weten wat voor vlees, euh, vis ze in de kuip hebben.

De oplossing

In een Internet Project Plan bakende ik samen met Lobster de website af. Welke zaken moeten beter in vergelijking met de bestaande website, welk doel heeft de website, op welke doelgroep richten we ons, welke taken kan de bezoeker voltooien op de website… Al die theorie werd vervolgens geconcretiseerd in eerste schetsen.

De schetsen werden vervolgens herwerkt naar concrete mock-ups die uiteindelijk kwalitatief werden gecodeerd naar een performante website. Het resultaat is een website die niet alleen enorm overzichtelijk is voor de klant, maar ook voor Lobster kinderlijk eenvoudig in gebruik is. Via een op maat gemaakt CMS, passen ze eenvoudig hun reservatiekalender of menu aan.